Microneedling

Wat is Microneedling?

Microneedling is een behandeling waarbij er met een pen een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. De huid wordt gereguleerd beschadigd waarop een reactie volgt. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huideigen, glad collageen.

Collageen

Collageen is een eiwit die de huid stevig en glad houdt. Naarmate de huid ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan (al vanaf 30 jaar) De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door de Microneedling behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpeltjes van binnenuit opgevuld.

Het aangemaakte collageen blijft voor lange tijd aanwezig in de huid, alvorens het door het natuurlijke(veroudering) proces van het lichaam weer afgebroken wordt. Om het resultaat na een kuur te behouden doet u een aantal keer per jaar een onderhoudsbehandeling. Hoe vaak u een onderhoudsbehandeling doet, is afhankelijk van uw huid en zullen we samen bespreken.

Littekens

Microneedling wordt tevens toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit littekencollageen. Dit collageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur. We gebruiken Microneedling om het littekencollageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren.

Grove Poriën

Het verfijnen van grove poriën is doorgaans erg lastig, omdat hier collageen voor nodig is. Tijdens de Microneedling behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor grove poriën verfijnt en verstrakt worden.

Pigmentatie

De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, melasma of ouderdomspigment. Ook de donkere huidverkleuringen die ontstaan na puistjes kunnen met Microneedling vermindert worden.

Lichaam

Op het lichaam kan Microneedling toegepast worden, zoals bij zwangerschapsstriemen, sinaasappelhuid en littekens op het lichaam. Je werkt dan op een andere diepte.

Resultaat Microneedling

Verbeterde doorbloeding waardoor de huid gezonder, gladder, weerbaarder en een frisse kleur krijgt. Een vermindering van de roodheid en pigmentvlekken door UV nemen af. Door de aanmaak van collageen en elastine ontstaat een verbetering van de huidstructuur. Er ontstaat een verdikking en versteviging van de epidermis. De huid wordt strakker, gladder en steviger. Rimpels verminderen en lijnen worden minder hard. De structuur van de poriën verfijnen. 

Bij welke huidproblemen kan een Microneedling behandeling worden toegepast

 • Huidveroudering (verslapte huid, fijne lijntjes, rimpels, ouderdomsvlekken, roodheid, couperose)
 • Zonbeschadigde huid (roodheid, couperose, zonne(pigment)vlekken)
 • Rokershuid (grove poriën, teint, rimpels, couperose)
 • Littekens (chirurgische littekens, acne littekens, striae, littekens door brandwonden, verdikte littekens, littekenputjes zoals bij acne).
 • Pigmentprobleem (overmatige pigmentvorming na genezen wondje, UV-pigmentatie, zwangerschapsmasker en pigmentloze huidzone)
 • Acne in herstelfase (pigmentvlekjes, littekenputjes, littekenstrengen, onzuivere huid, roodheid, grove poriën en algehele huidverbetering)
 • Rode huidskleur (couperose, rosacea)

Wat kunt u na een Microneedling behandeling verwachten

 • Tot 24 uur na de behandeling roodheid, bloedpuntjes en lichte zwelling van de huid
 • 1-2 dagen na de behandeling milde roodheid, verdwijnende bloedpuntjes, verminderde zwelling, lichte jeuk, strak – droog gevoel
 • 2-3 dagen na de behandeling verminderde roodheid, verdwijnende zwelling, verminderde jeuk en mogelijk lichte schilfering
 • 3-4 dagen na de behandeling mogelijk ziet de huid er strak – droog uit
 • 4-5 dagen na de behandeling is de huid hersteld en functioneert normaal

Hoeveel Microneedling behandelingen heeft u nodig

Met een enkele behandeling geeft u een enorme boost aan uw huid, maar wilt u echt huid verbeterend gaan werken dan zijn er meerdere behandelingen nodig. 3 tot 6 x met een interval van 4 weken is waar u op moet rekenen voor een mooi resultaat.

Belangrijke punten voor thuis

Na de behandeling is het belangrijk om de volgende punten goed op te volgen:

 1. Vermijd contact met de huid. Probeer niet met de handen aan de huid te komen i.v.m. de overdracht van bacteriën.
 2. Gedurende 24uur kunt u geen huidverzorgingsproducten gebruiken vanwege het risico op een allergische reactie. Dit geldt ook voor make-up. U kunt alleen speciale producten gebruiken in overleg
 3. Na 24 uur kunt u weer uw huidverzorgingsproducten en/of uw make-up gebruiken. Gebruik dagelijks een zonnefactor.
 4. Reinig uw gezicht gedurende 24 uur alleen met lauw water. Vermijd zeep of andere reinigingsproducten.
 5. Vermijd 24 uur sporten, fysieke inspanning en sauna (vanwege zweten). Vermijd tevens zwemmen en het nemen van een bad (vanwege bacteriën). Na min. 6 uur kunt u wel douchen, zolang u het stromen van zeepwater over uw gezicht vermijdt.
 6. Vermijd de zon(nebank) 2 weken voor en 2 weken na de behandeling. Uw huid is herstellende, en daardoor gevoelig voor de schadelijke UV-straling.
 7. Drink gedurende 24 uur min. 2 liter water.

Ong 90 min kosten € 85,-

Behandeling bestaat uit:

 • Oppervlakte reiniging
 • Huidanalyse
 • Dieptereiniging
 • Oneffenheden verwijderen
 • Epileren
 • Microneedling
 • Masker
 • Nek, schouder decolleté massage
 • Serum